• English
  • Ελληνικά

Πολιτική Απορρήτου

Το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας σέβεται το απόρρητό σας και δεσμεύεται να το προστατεύει μέσω της συμμόρφωσής του με την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας – «Πολιτική Απορρήτου».

Η διασφάλιση της ακεραιότητας των πληροφοριών που βρίσκονται στην κατοχή μας είναι ύψιστης σημασίας για το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας και έχουν εφαρμοστεί μια σειρά οργανωτικών και τεχνικών μέτρων για να εξασφαλιστεί ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή και προστατευμένα.

Η παρούσα Πολιτική περιγράφει τα είδη των πληροφοριών που μπορεί να συλλέξει από εσάς το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που μπορεί να παρέχετε όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, καθώς και τις αρχές και πρακτικές για την συλλογή, επεξεργασία, χρήση, προστασία και γνωστοποίηση αυτών των πληροφοριών. Κατά καιρούς μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις αυτής της πολιτικής

Αρχές της Επεξεργασίας

Το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με τις ακόλουθες αρχές και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR):

  • Νομιμότητα, Ακεραιότητα, Διαφάνεια: Τα προσωπικά δεδομένα υποβάλλονται σε σύννομη, θεμιτή επεξεργασία και με διαφανή τρόπο.
  • Περιορισμένος Σκοπός: Τα προσωπικά δεδομένα συλλέγονται για συγκεκριμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς και δεν υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία με τρόπο ασύμβατο με αυτούς τους σκοπούς.
  • Ελαχιστοποίηση Δεδομένων: Η επεξεργασία σχετίζεται με δεδομένα που είναι επαρκή, συναφή και περιορίζονται σε ό,τι είναι απαραίτητο για να επιτευχθούν οι σκοποί για τους οποίους επεξεργάζονται.
  • Ακρίβεια: Τα προσωπικά δεδομένα είναι ακριβή και λαμβάνονται όλα τα εύλογα μέτρα για να διασφαλιστεί ότι εξακολουθούν να παραμένουν ακριβή και τυχόν ανακρίβειες διορθώνονται χωρίς καθυστέρηση.
  • Περιορισμός Αποθήκευσης: Τα προσωπικά δεδομένα διατηρούνται για όχι περισσότερο χρονικό διάστημα από όσο είναι απαραίτητο για τους σκοπούς και το πεδίο εφαρμογής της επεξεργασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας μπορεί να κατέχει προσωπικά δεδομένα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα για να συμμορφώνεται με τις νομικές υποχρεώσεις του.
  • Εμπιστευτικότητα και Ακεραιότητα: Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά τρόπο που εγγυάται την ασφάλειά τους, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη επεξεργασία, πρόσβαση και απώλεια.
  • Λογοδοσία: Το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας συμμορφώνεται με τη διαφανή επεξεργασία της προστασίας των δεδομένων και τηρεί τις νομικές υποχρεώσεις του σε σχέση με την προστασία των δεδομένων και του απορρήτου.

Συλλογή Δεδομένων

Συλλέγουμε διάφορους τύπους δεδομένων από και για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του Πανθέου της Ελληνικής Ναυτιλίας και άλλων πηγών όπως:

  • Στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, του επαγγέλματος, της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαγγελματικής ή προσωπικής ή και των δύο, του αριθμού τηλεφώνου επικοινωνίας και της ταχυδρομικής διεύθυνσης επικοινωνίας.
  • Δεδομένα σας σχετικά με τη διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP) , τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας και τα στοιχεία χρήσης που συνδέονται μέσω της χρήσης των "cookies".
  • Λεπτομέρειες σχετικά με το πότε επικοινωνούμε μαζί σας ή όταν επικοινωνείτε μαζί μας, συμπεριλαμβανομένης της αλληλογραφίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διατηρούμε για εύλογο χρονικό διάστημα για να παρακολουθούμε τις ανησυχίες ή τα προβλήματα που είχατε με την ιστοσελίδα μας ή την επαφή μας μαζί σας.
  • Συλλέγουμε αυτά τα δεδομένα όταν περιηγείστε στην ιστοσελίδα του Πανθέου της Ελληνικής Ναυτιλίας, όταν μας παρέχετε τα δεδομένα σας ή/και όταν συλλέγουμε τα δημοσιευμένα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Χρήση Πληροφοριών

Οι πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς ή που μας παρέχετε χρησιμοποιούνται από το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας, ώστε να σας παρέχουμε πληροφορίες και εξελίξεις για το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων των επερχόμενων εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων, ενδεικτικά, της πώλησης εισιτηρίων για εκδηλώσεις, ευκαιριών χορηγίας που σχετίζονται με εκδηλώσεις και εξελίξεις και προσθήκες στην ιστοσελίδα μας.

Επιπλέον, οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση και την επίλυση τυχόν παραπόνων που μπορεί να έχετε σχετικά με την εξυπηρέτηση πελατών μας προς εσάς, για τη διεξαγωγή έρευνας όπου έχουμε τη συγκατάθεσή σας και για οποιονδήποτε άλλο σκοπό όπου έχει δοθεί η συγκατάθεσή σας.

Γνωστοποίηση Πληροφοριών

Το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας γενικά δεν γνωστοποιεί δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία από αυτό, εκτός εάν η γνωστοποίηση αυτή απαιτείται ρητά από το νόμο, τους κανονισμούς ή είναι απαραίτητη για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων επεξεργασίας.

Ως μέρος της συμμόρφωσής μας με την αρχή της διαφάνειας και για την παροχή των υπηρεσιών μας με αποτελεσματικό τρόπο, ενδέχεται να χρειαστεί να διαβιβάσουμε τα δεδομένα προσωπικού σας χαρακτήρα σε συγκεκριμένα τρίτα μέρη.

Συγκεκριμένα, ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς ή που μας παρέχετε:

  • Στους εργολάβους , στους παρόχους υπηρεσιών και άλλα τρίτα μέρη που χρησιμοποιούμε για να υποστηρίξουμε την δραστηριότητά μας και οι οποίοι δεσμεύονται από συμβατικές υποχρεώσεις να διατηρούν εμπιστευτικές προσωπικές πληροφορίες και να τις χρησιμοποιούν μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους τις γνωστοποιούμε σε αυτούς.
  • Σε υπηρεσίες logistics και άλλους παρόχους υπηρεσιών αποστολής και παράδοσης·
  • Σε κανονιστική ή άλλη δημόσια αρχή , εφόσον απαιτείται από το νόμο.

Cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον περιηγητή σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπό μας.

Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης ανά πάσα στιγμή για να διαγράψετε ορισμένα ή όλα αυτά τα cookies.

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας του Πανθέου της Ελληνικής Ναυτιλίας για να ενισχύσουμε την δυνατότητά σας στην πλοήγηση και περιήγηση σε αυτό. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies για να αναλύσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας περιήγησης και τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Χρησιμοποιούμε μόνο cookies λειτουργικότητας/ προτιμήσεων και στατιστικών/αναλυτικών στοιχείων στην ιστοσελίδα του Πανθέου της Ελληνικής Ναυτιλίας, εκτός από τα απολύτως απαραίτητα.

Όλα τα cookies μας αποθηκεύονται για μέγιστο χρονικό διάστημα των δύο ετών.

Τα προσωπικά σας δικαιώματα

  • Δικαίωμα Πρόσβασης: Έχετε το δικαίωμα να λάβετε από το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας επιβεβαίωση για το αν τα προσωπικά σας δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία ή όχι και, σε αυτή την περίπτωση, να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα προσωπικά δεδομένα και να λάβετε αντίγραφο.
  • Δικαίωμα Διόρθωσης: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας την διόρθωση τυχόν ανακριβών προσωπικών δεδομένων για εσάς.
  • Δικαίωμα Διαγραφής: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας την διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων. Θα προχωρήσουμε στην διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, όπου ισχύει τουλάχιστον ένας από τους ακόλουθους λόγους:
    - Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν·
    - Έχετε αποσύρει τη συγκατάθεσή σας.
    - Αντιτίθεστε στην επεξεργασία και δεν υπάρχουν επιτακτικοί νόμιμοι λόγοι για τη συνέχιση αυτής της επεξεργασίας.
    - Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να διαγραφούν για συμμόρφωση σε νομική υποχρέωση
  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας τον περιορισμό της επεξεργασίας, εφόσον ισχύει ένας από τους ακόλουθους λόγους. η ακεραιότητα των δεδομένων αμφισβητείται ή η επεξεργασία είναι παράνομη και αντιτίθεστε στη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων ή το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας δεν απαιτεί πλέον τα προσωπικά δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας.
  • Δικαίωμα φορητότητας δεδομένων: Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία έχετε παράσχει στο Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας σε δομημένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη και αναγνώσιμη από μηχάνημα μορφή, όπου ισχύει τουλάχιστον ένας από τους ακόλουθους λόγους : η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεση ή η επεξεργασία βασίζεται σεσυμβατική υποχρέωση..
  • Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας: Με την επιφύλαξη οποιασδήποτε άλλης διοικητικής ή δικαστικής προσφυγής, το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να υποβάλει καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr), εάν το υποκείμενο των δεδομένων κρίνει ότι η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν παραβιάζει τα δικαιώματά του βάσει του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.

Εάν υποβάλετε αίτημα και δεν είστε ικανοποιημένοι με την απάντησή μας ή πιστεύετε ότι επεξεργαζόμαστε παράνομα την προσωπικά σας δεδομένα, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Για να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας: administration@greekshippinghalloffame.org

Διατήρηση Δεδομένων και Καταστροφή 

Το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας θα διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού της επεξεργασίας των δεδομένων.

Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να είμαστε υποχρεωμένοι να αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα για να συμμορφωθούμε με μια νομική υποχρέωση.

Η διατήρηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το απαραίτητο, αντιβαίνει στις αρχές της ελαχιστοποίησης των δεδομένων και της αναλογικότητας και, ως εκ τούτου, μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία των δεδομένων ή παρέλθει η χρονική περίοδος που ορίζεται από το νόμο, θα προχωρήσουμε στη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων.

Ερωτήματα

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο μας στο administration@greekshippinghalloffame.org, σε περίπτωση που έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή ανησυχίες σχετικά με τις πρακτικές προστασίας του απορρήτου ή πιστεύετε ότι δεν έχουμε τηρήσει την παρούσα Πολιτική.

Η παρούσα Πολιτική ενημερώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020.